Hvorfor er din WordPress hjemmeside langsom?

Sidst opdateret april 14, 2024

Har du spørgsmål?

Indtast dit nummer, så ringer jeg tilbage.

DK flag

Er du ejer af en langsom WordPress hjemmeside? Det kan være utroligt frustrerende at opleve langsomme indlæsningstider på din hjemmeside. Hvis du har undret dig over, “Hvorfor er min WordPress-hjemmeside langsom?”, så er du ikke alene. Uanset om du er erfaren WordPress-bruger eller nybegynder, er det vigtigt at forstå de faktorer, der bidrager til dårlig ydeevne, for at kunne genoprette den hastighed og effektivitet, din hjemmeside fortjener! En langsom hjemmeside kan ødelægge et brand.

De 11 Vigtigste Årsager til Langsomme WordPress-sider

1. Du bruger et tungt tema

Et tungt WordPress-tema kan betyde langsomme indlæsningstider på grund af omfattende kode, store filstørrelser og komplekse designelementer. Dette kan føre til højere afvisningsrater og potentielle SEO-straffe. Vælg i stedet temaer, der er effektivt kodet, med optimerede aktiver og en god balance mellem æstetik og ydeevne.

Hvordan tester du hastigheden på dit WordPress-tema?
Installer temaet på en frisk WordPress-installation og brug værktøjer som GTmetrix og PageSpeed Insights til at måle ydeevnen både for desktop og mobile enheder.

2. Du bruger ikke den rette hostingplan

Det er afgørende at vælge den rigtige WordPress-hosting for at sikre god ydeevne, sikkerhed og succes med din hjemmeside. Overvej faktorer som hostingtype (dedikeret, delt, eller administreret WordPress-hosting), ressourcegrænser, skalérbarhed, oppetid og pålidelighed. Dedikeret hosting leverer højeste ydeevne men til en højere pris.

Hvordan tjekker du hastigheden på din hostingudbyder? Besøg hostingudbyderens hjemmeside og brug PageSpeed Insights til at lave en hastighedstest. Tjek din hjemmesides Time To First Byte (TTFB) med PageSpeed Insights for at vurdere, om problemet ligger hos din hostingudbyder.

3. Du cacher ikke dine sider

Caching er en af de bedste teknikker til at forbedre ydeevnen på en langsom WordPress-side ved at gemme statiske kopier af websider. Dette mindsker belastningen på serveren og forbedrer brugeroplevelsen ved hurtigere levering af præ-indlæste sider, især for ofte besøgte indhold.

Hvordan tjekker du, om du bruger caching? Brug PageSpeed Insights til at køre en audit af din hjemmeside. Hvis du ser advarslen “Serve static assets with an efficient cache policy”, har du endnu en god grund til at installere et cache plugin.

4. Du bruger ikke GZIP-komprimering

GZIP-komprimering kan forbedre din hjemmesides ydeevne ved at reducere størrelsen på de data, der sendes over nettet. Dette sker ved at komprimere filerne før de sendes og dekomprimere dem ved modtagelsen, hvilket kan reducere filstørrelser med op til 90% og dermed nedbringe overførselstiden betydeligt.

Hvordan tjekker du for GZIP-komprimering? Kør en audit med PageSpeed Insights. Hvis du ser en advarsel om at aktivere tekstkomprimering, skal du implementere det.

5. Du optimerer ikke din kode

Optimering af kode kan forbedre ydeevnen ved at reducere filstørrelserne, hvilket fører til hurtigere downloadtider og mindre båndbreddeforbrug. Teknikker inkluderer minificering, som fjerner unødvendige tegn, og fjernelse af ubrugt CSS, som sletter stilarter, der ikke bruges på siden.

Hvordan ved du, om der er problemer med kodeoptimering? Brug PageSpeed Insights til at køre en ydelsesaudit. Hvis du ser advarsler relateret til kode, skal du måske optimere din kode.

6. Din hjemmeside har for mange eksterne HTTP-anmodninger

Et højt antal HTTP-anmodninger kan negativt påvirke hastigheden, da hver anmodning starter en kommunikationsproces mellem browseren og serveren, hvilket forbruger tid og ressourcer. At minimere antallet af HTTP-anmodninger er afgørende for at optimere hjemmesidens ydeevne.

Hvordan tjekker du antallet af HTTP-anmodninger? Brug GTmetrix til at køre en audit med din URL. Se efter i sektionen “Page Details” for at finde antallet af “Total Page Requests”.

7. Du optimerer ikke dine billeder

Billedoptimering er afgørende for hjemmesidens hastighed. Det omfatter kompressionsteknikker og valg af formater, der reducerer filstørrelser uden at gå på kompromis med kvaliteten. Teknikker som WebP-format og lazy-loading hjælper med at forbedre ydeevnen.

Hvordan ved du, om dine billeder er optimeret? Kør en audit med PageSpeed Insights. Hvis der advares om billedstørrelse eller lazy-loading, skal du sandsynligvis optimere dine billeder.

8. Du bruger for mange plugins (eller de er for tunge)

For mange plugins kan sænke din hjemmesides ydeevne ved at øge serverbelastningen. Det er vigtigt at vælge plugins, der er optimeret for hastighed, og kun beholde dem, der er nødvendige.

Hvordan identificerer du de plugins, du virkelig har brug for? Deaktiver plugins én efter én og genindlæs din side hver gang for at finde ud af, hvilke plugins der påvirker ydeevnen. Her kan du evt. bruge pluginnet Query Monitor.

9. Du har ikke opdateret din PHP-version

At køre med en forældet PHP-version kan påvirke din hjemmesides ydeevne negativt. Det er vigtigt at opgradere til den nyeste PHP-version for at opnå optimal hastighed, sikkerhed og kompatibilitet.

Hvordan tjekker du, hvilken PHP-version der kører på din WordPress? Log ind på dit WordPress-dashboard, gå til ‘Værktøjer’ → ‘Webstedssundhed’ og klik på ‘Info’ for at se serveroplysninger, herunder PHP-versionen.

10. Du glemmer at rense din database

Rengøring og optimering af WordPress-databasen er afgørende for hjemmesidens ydeevne. Fjernelse af unødvendige data som revisioner og midlertidige data kan reducere databaseoppustetheden, hvilket fører til hurtigere forespørgsler og forbedret ydeevne.

Hvordan renser du en database på WordPress? Du kan gøre det manuelt via PHPMyAdmin eller bruge en plugin som WP Rocket, der tillader dig at optimere din database med et enkelt klik.

11. Du bruger ikke en CDN

En Content Delivery Network (CDN) kan fremskynde indlæsningstider ved at distribuere dit indhold, såsom billeder og JavaScript, til servere over hele verden. Dette mindsker latensen og reducerer afstanden, som dataene skal rejse.

Hvordan tjekker du, om en CDN bruges korrekt? Kør en ydelsestest fra flere lokationer ved hjælp af GTmetrix. Hvis din side kører langsomt fra et geografisk område, selvom CDN’en burde dække det, kan der være et problem med din CDN-konfiguration.

Løsninger til at Forbedre Din WordPress-sides Hastighed

  • Optimer billeder: Brug plugins som Imagify til at komprimere og konvertere billeder til effektive formater.
  • Implementér caching: Vælg caching-løsninger som WP Rocket for at gemme statiske versioner af dine sider og reducere serverbelastningen.
  • Minificér og optimer kode: Anvend værktøjer eller plugins til at fjerne unødvendig kode og komprimere CSS, JavaScript og HTML.
  • Brug et letvægts tema: Vælg et hurtigt og veldesignet tema, der ikke overbelaster din side med unødvendige funktioner.
  • Opdater PHP og plugins: Sørg for, at du kører den seneste version af PHP og at alle dine plugins er opdateret for optimal kompatibilitet og ydeevne.
  • Ryd op i databasen: Regelmæssig vedligeholdelse af din WordPress-database kan hjælpe med at holde din hjemmeside kørende hurtigt.

Ved at adressere disse almindelige problemer og implementere foreslåede løsninger, kan du forbedre din WordPress-sides hastighed markant og skabe en bedre oplevelse for dine brugere samt forbedre din SEO-performance.

Har du stadig spørgsmål?

Indtast dit nummer, så ringer jeg tilbage.

DK flag

Læs også…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du vide om din hjemmeside er hurtig nok?