Hvad er WordPress?

Sidst opdateret maj 16, 2024

Har du spørgsmål?

Indtast dit nummer, så ringer jeg tilbage.

DK flag

WordPress er et Content Management System (CMS) – altså et system, der hjælper dig med at administrere og organisere indholdet på din hjemmeside. Det betyder, at du ikke behøver at være en udvikler eller en grafisk designer for at lave en professionel hjemmeside. WordPress er open source, hvilket betyder, at det er gratis at bruge og kan tilpasses efter dine behov.

WordPress

Hvorfor vælge WordPress?

WordPress blev oprindeligt udviklet som en blogplatform, men er siden vokset til at kunne håndtere alle typer af hjemmesider. Faktisk drives mere end 42,7% af alle websteder på internettet af WordPress. Her er nogle af grundene til, at WordPress er så populært:

 • Brugervenlighed: WordPress er kendt for sin brugervenlighed. Selv begyndere kan hurtigt lære at oprette og vedligeholde en hjemmeside.
 • Fleksibilitet: Med WordPress kan du oprette alt fra blogs og portfolios til store forretningswebsteder og webshops.
 • Skalerbarhed: WordPress kan vokse med din virksomhed. Du kan starte med en simpel hjemmeside og tilføje funktioner som forums, medlemskabsområder og e-handelsløsninger senere.
 • Stor support: Da WordPress er så udbredt, er der et stort samfund af brugere og udviklere, der kan hjælpe dig med at løse problemer.

Hvordan fungerer WordPress?

WordPress fungerer som en kasse med legoklodser. Du starter med en grundplade (et tema) og bygger ovenpå med forskellige klodser (plugins). Temaer styrer udseendet af din hjemmeside, mens plugins tilføjer funktionalitet. Der findes tusindvis af gratis og betalte temaer og plugins, som du nemt kan installere og tilpasse.

Sådan kommer du i gang med WordPress

 1. Vælg et webhotel: For at bruge WordPress skal du først vælge et webhotel, der understøtter WordPress. Mange webhoteller tilbyder nem installation af WordPress.
 2. Installer WordPress: De fleste webhoteller gør det muligt at installere WordPress med et enkelt klik. Når WordPress er installeret, kan du logge ind på dit kontrolpanel og begynde at tilpasse din hjemmeside.
 3. Vælg et tema: Gennemse de mange gratis og betalte temaer, og vælg et, der passer til din stil og behov. Du kan altid ændre temaet senere, hvis du skifter mening.
 4. Tilføj plugins: Installer plugins for at tilføje ekstra funktioner til din hjemmeside. For eksempel kan du installere et SEO plugin for at forbedre din synlighed i søgemaskiner, eller et hastighedsoptimerings plugin for at gøre din hjemmeside hurtigere.

WordPress og SEO

SEO (Search Engine Optimization) også kaldet Søgemaskineoptimering på dansk, er afgørende for at tiltrække besøgende til din hjemmeside. WordPress er SEO venligt lige fra starten, men der er nogle ekstra trin, du kan tage for at forbedre din SEO:

 • Brug et SEO plugin: Yoast SEO og All in One SEO Pack er to populære plugins, der hjælper dig med at optimere dine sider og indlæg for søgemaskiner.
 • Optimer dine billeder: Store billedfiler kan gøre din hjemmeside langsom, hvilket påvirker din SEO negativt. Brug plugins som Smush eller ShortPixel til at komprimere dine billeder uden at miste kvalitet.
 • Brug rigtige URL strukturer: Sørg for, at dine URL’er er beskrivende og inkluderer relevante søgeord.

Hastighedsoptimering i WordPress

Hastigheden på din hjemmeside er vigtig for både brugeroplevelsen og SEO. Her er nogle tips til hastighedsoptimering på din WordPress hjemmeside:

 • Vælg et hurtigt tema: Nogle temaer er bedre optimeret end andre. Vælg et tema, der er kendt for sin hastighed.
 • Brug caching: Plugins som W3 Total Cache eller WP Super Cache gemmer en kopi af dine sider og indlæg, så de kan indlæses hurtigere for besøgende.
 • Optimer din database: Over tid kan din WordPress database blive fyldt med unødvendige data. Brug et plugin som WP-Optimize til at rense og optimere din database regelmæssigt.

Woocommerce og WordPress

Hvis du vil oprette en webshop, er Woocommerce den mest populære løsning til WordPress. Woocommerce er et gratis plugin, der forvandler din WordPress hjemmeside til en fuldt fungerende webshop. Her er nogle fordele ved at bruge Woocommerce:

 • Fleksibilitet: Woocommerce kan tilpasses til at passe til næsten enhver type e-handel. Du kan sælge fysiske produkter, digitale downloads, abonnementer og meget mere.
 • Integrerede betalingsløsninger: Woocommerce understøtter mange betalingsgateways som PayPal, Stripe og kreditkort.
 • Stort udvalg af udvidelser: Der findes hundredvis af udvidelser til Woocommerce, der tilføjer funktioner som bookingsystemer, medlemskabsprogrammer og lagerstyring.

Konklusion om WordPress

WordPress er en kraftfuld og fleksibel platform, der gør det muligt for alle at oprette en professionel hjemmeside. Uanset om du vil starte en blog, oprette en portfolio, eller lancere en webshop med Woocommerce, har WordPress værktøjerne til at hjælpe dig med at nå dine mål. Med fokus på hastighedsoptimering og SEO kan du sikre, at din hjemmeside ikke kun ser godt ud, men også præsterer godt og tiltrækker mange besøgende. Så hvad venter du på? Kom i gang med WordPress i dag og oplev de utallige muligheder, det tilbyder.

Har du stadig spørgsmål?

Indtast dit nummer, så ringer jeg tilbage.

DK flag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du vide om din hjemmeside er hurtig nok?